Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

20 načina kako se razlikuje pravi džentlmen od drugih

Danas su džentlmeni ugrožena vrsta, i upravo zato je sajt za upoznavanje Lepotica i Zver rešio da damama olakša potragu za pravim džentlmenima i pruži svojim članovima najbolje od online upoznavanja. U 21-om veku se pojam „džentlmen“ (gentle man – pažljivi muškarci) izmenio, te smo došli od plemenitih vitezova do muškaraca koji traže od dame da plati pola računa za večeru, što složićete se uopšte nije kavaljerski. Evo male pomoći za pripadnike snažnijeg pola koji žele da budu pažljivi i pravi džentlmeni i osvoje damino srce.

dzentlmen


1. Otvaranje vrata

Najjednostavnija i najlakša stvar na svetu. Džentlmen propušta druge pre sebe. Gest koji ne iziskuje nimalo napora, a govori mnogo o čoveku.

9 načina kako se izdvaja džentlmen

2. Tačnost

Džentlmen nikad ne kasni jer ceni svoje vreme, ali i vreme drugih. Ako obeća da će biti u određeno vreme na određenom mestu, on to i ispuni jer je pristojan i time pokazuje poštovanje prema drugim ljudima.

3. Kavaljer štiti damu

Možda zvuči neobično, ali čak i obična šetnja u kojoj muškarac stoji bliže putu, a damu sklanja dalje od automobila koji prolaze govori o njegovom zaštitničkom duhu.

Ko je muškarac Zver?

4. Davanje svoje jakne dami

Ništa romantičnije i muževnije od muškarca koji skida svoju jaknu i prebacuje je preko ramena svoje drage. Žrtvujući svoju udobnost, on osvaja njeno srce.

Da li ste Vi muškarac Zver? 8 osobina moćnih muškaraca

5. Pridržavanje stolice dami

Pravi muškarac nikada neće sesti prvi, već će u prisustvu dama uvek prvo izvući stolicu za njih, a potom joj primaknuti stolicu kako bi se udobnije smestila. Njena udobnost pre njegove.

6. Pristojnost

„Hvala“, „Molim vas“ i slične fraze pristojnosti su obavezan deo leksikona jednog džentlmena jer on zna da ove sitnice puno znače, i da upravo ovakvim rečima osvaja naklonost drugih.

Kako prepoznati "wannabe" muškarca Zverku?

7. Ustupanje mesta drugima

Bez obzira da li je to autobus, tramvaj ili klupa u parku, džentlmen će ponuditi svoje mesto drugima jer mu nije teško da stoji i preče mu je da drugima bude udobno.

8. Džentlmen pruža dami ruku

Bez obzira da li je to dok šetaju parkom, dok se dama spušta niz stepenice ili ulazi u automobil, džentlmen će uvek pružiti dami svoju ruku kao oslonac, u svakom smislu. Dame obožavaju da uhvate muškarce pod ruku i šetaju sa njim, uživajući u bliskosti njihovih tela.

9 znakova da ste u vezi sa muškarcem, a ne dečakom

9. On ima savršene manire

On zna kako da se ponaša za stolom, kako da obeduje i kako da bude pristojan u društvu. Isto tako zna da je društveno prihvatljivo jesti roštilj rukama ako su takve okolnosti, ali isto tako zna da se mora pristojno ponašati u restoranu ako ne želi da se dama oseća osramoćeno pored njega. Nije teško naučiti manire za stolom: Google je od velike pomoći i za nekoliko minuta se osnovna etikecija može savladati.

10. Džentlmen nikada nije nepristojan

On nikadan neće vređati ili omalovažavati druge ljude jer pravi džentlmeni to ne rade, ma koliko bili povređeni ili besni. Muškarac koji zna da kontroliše svoje emocije odaje utisak stabilnog čoveka na kog se dama može osloniti u bilo kojoj situaciji.

11. On se uvek ponudi da plati račun

Džentlmen se uvek ponudi da plati račun i insistira da on snosi trošak, a kada ne uzme račun prvi, ponovo se nudi i traži da on plati ceo iznos. On ne očekuje od drugih da plaćaju niti njegov deo, niti svoj deo, jer zna da je muškarac taj koji treba da vodi brigu o svojoj dami.

7 stvari koje muškarac Zver traži od svoje Lepotice

12. Kavaljer posvećuje svu svoju pažnju dami dok govori

Od pravog muškarca možete uvek očekivati da će vam posvetiti svu svoju pažnju. On održava kontakt pogledom dok mu govorite, i nikada neće koristiti svoj telefon, gledati u TV ili na bilo koji način pokazati manjak poštovanja prema dami.

13. Džentlmen održava svoju reč

Kada nešto obeća, on to i učini, bez izgovora, bez odugovlačenja i zavaravanja. Nikada neće obećati ono što zna da ne može ispuniti, realan je i zato se drži svoje reči.

8 nezrelih navika koje odrasli muškarci treba da zaborave

14. On čuva tajne

Pravi čovek je onaj kome možete poveriti sve, i najdublje tajne, bez bojazni da će se to pročuti. On pažljivo sluša i poštuje vašu želju da nešto ostane među vama.

15. Ne razgovara o svojoj dami sa drugima

On neće otići kod svojih prijatelja i pričati o svom privatnom životu i lepšoj polovini jer zna da je to intima koju ne treba deliti sa svima, da ne govorimo o seksualnom životu, fizičkom izgledu i atributima svoje dame.

Kad on traži nju, sreća je u samom putovanju...

16. Džentlmen nikada nije nasilan

Pravi muškarac je zaštitnik žena i kao takav dakle nikada nije nasilan ili agresivan, osim ako nije ugrožena bezbednost dame, drugih ljudi u blizini ili njega samog.

17. On ne počinje da jede dok dama ne počne

Možda nekima zvuči smešno, ali džentlmen po definiciji nikad neće prvi početi daj jede i ovo je jedno od osnova lepih manira.

18. Iskren je

Džentlmen ne preže da kaže istinu, koliko god ona bila ružna. On je svestan da treba izneti na videlo stvari takve kakve su.

19. „Popravlja“ stvari

Možda zvuči idealno, ali pored svih ostalih osobina, pravi muškarac se snalazi dobro u kući, zna da zameni sve šta treba da se zameni, da zavrne sve šta treba da se zavrne i da pomogne dami oko kućnih poslova, a da se pritom ne požali kako je to „ženski posao“ i kako on nije „papučar“. Džentlmen je svestan da je veza težak rad i da se treba prilagoditi mnogim stvarima, između ostalog i prihvatiti nove obaveze kako bi odnos bio harmoničan i pun razumevanja.

20. Pomaže onima u nevolji

Viteštvo nije izumrlo, samo je promenilo formu i danas se može prepoznati u muškarcima koji pomažu starijim osobama da ustanu, damama da odnesu stvari u kola, ili u ekstremnijim situacijama kada se zahteva fizička odbrana i kada muškarac mora sebe da izloži riziku kako bi nekog spasio. Sitnice kao što su stajanje i propuštanje pešaka na ulici može biti pokazatelj da li je muškarac empatičan ili ne, da li je smiren i da li misli na druge pre nego što misli na sebe.

Naizgled neprimetni gestovi mogu otkriti pravog princa na belom konju koji se krije iza spoljašnjosti „običnog“ muškarca, tako da pažljivo gledajte oko sebe jer vaš princ možda čeka da ga pronađete.