Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

13 znakova da vas nikad neće prevariti

Prevara u vezi ili braku je užasna stvar koje se svi pribojavamo. Iz straha od preljube stvaramo scenarije koji se nikad neće dogoditi a sve iz jednog jedinog razloga: jer volimo partnera i plašimo se da ga izgubimo. Kada sumnjate da vas partner više ne voli iz svake situacije ćete izvući najgore i ubeđivaćete sebe da je to istina.

prevara u vezi


Veliki je broj nas koji iz straha da ne budu prevareni nesvesno uništavaju svoju vezu izlivima ljubomore, besa, ucenjivanjem, manipulacijom i sličnim ponašanjem koje u stvari samo udaljava partnera od nas. Jedina ispravna stvar koju treba učiniti ako sumnjate da vas partner vara jeste da „ohladite glavu“ pre svega, stavite činjenice na papir, a potom otvoreno razgovarate sa partnerom. Iz prevelike ljubavi često zanemarujemo i previđamo mnoge gestove partnera i ponašanje koje bi trebalo da je više nego jasan pokazatelj da partnera nema nameru da nas prevare. Evo koji su to znaci koji su jasan signal da možete da odahnete i opustite se, uživajući u ljubavi sa partnerom.

1. Partner vam uvek govori svoje planove

On/ona jednostavno oseća potrebu da podeli sa vama sve svoje, pa tako i planove, bilo da je reč o sutrašnjem danu, sledećoj godini ili planovima za 20 godina. Ovo je znak poverenja i planiranja zajedničke budućnosti u dvoje, što je, složićete se, više nego dovoljno da otkloni svaku sumnju da vas partner vara ili da planira da vas prevari u budućnosti. Odluke donosite zajedno i uvek se konsultujete pre nego što učinite nešto što utiče na oboje.

2. Nemate potrebe da ga ispitujete o ženskim (muškim) imenima u telefonu/na Facebooku

Iskočiće tu i tamo neko žensko ime na kompjuteru ili u telefonu, ali vi nećete osećati potrebu da ga ispitujete ko je ona i zašto mu se javlja. Znaćete je, ako ne lično, makar iz priče i bićete bez brige jer znate da nije „neka“ koju je upoznao juče i koja je bila na kafi sa njim, dok ste ga vi čekale kod kuće. Ako sumnjate da vas vara, najbolje je da otvoreno razgovarate, a ne da tajno „preturate“ po inboxu.

3. Ne skriva telefon/kompjuter niti ima šifru

Partner koji nema šta da skriva se neće „brecati“ kada mu uzmete telefon ili sednete za njegov/njen kompjuter jer tamo nema dvosmislenih poruka koje bi vas mogle uznemiriti. Poverenje među partnerima se ogleda u apsolutnoj slobodi, možete u bilo kom trenutku otvoriti poruke ali ako imate dovoljno poverenja, nećete ni osetiti potrebu da to radite.

4. Partneri imaju pristup profilima na socijalnim mrežama

Danas je Facebook jedan od čestih razloga za svađu među partnerima jer neki jednostavno ne žele da daju drugoj osobi šifru i time omoguće uvid u sve poruke koje se tamo nalaze. U vezi koja je stabilna i u kojoj partneri imaju potpuno poverenje ovaj problem ne postoji jer jedna osoba veruje drugoj i apsolutno nema problema da podeli svoj profil i sve sa profila sa njom/njim.

5. Partner neće flertovati ni kad niste tu

Jednostavno jer samo vas primećuju i samo ste im vi bitni, te ne osećaju potrebu da flertuju sa drugim ljudima. Bez obzira da li smatrate da je flert prevara ili ne, ovde je reč o potrebi za flertom. Ova potreba nestaje u srećnim vezama jer su parovi fokusirani jedno na drugo i ne primećuju druge. Iako je teško zadržati tu usredsređenost sa početka veze, iskrene, stabilne i harmonične veze uspevaju u tome jer se partneri zaljubljuju jedno u drugo svaki dan.

6. Partner vas nikada nije slagao

Ovo je definitivno dobar znak. Kada vas neko nije slagao za sve vreme otkako ste u vezi znači da je ta osoba odlučila da bude načisto sa vama, da vas poštuje, voli i da očekuje istu dozu poverenja i od vas. Čak i u najtežim trenucima, partner je odabrao da bude iskren, ma koliko to bilo teško ili možda pogubno za njega. Poštujte to i verujte mu/joj i dalje.

7. Partner će promeniti svoje loše navike koje vas čine nesrećnim

Ako mu date do znanja da vam nešto izuzetno smeta i da vas čini nesrećnim/nesrećnom, partner će dati sve od sebe da promeni tu lošu naviku ili će korigovati svoje ponašanje jer je sreća osobe koju volimo uvek na prvom mestu, i poslednje što želimo jeste da mi budemo razlog nečijeg nezadovoljstva ili nesreće.

12 stvari koje škode Vašoj vezi više od prevare

8. Zna da se kontroliše i kad je pod dejstvom alkohola

Svi vole da izađu s vremena na vreme i provedu se uz čašicu ili dve alkohola, ali partner kome uvek možete verovati se nikad neće skroz opustiti. On/ona će uvek imati kontrolu nad sobom jer ne želi da vas osramoti, ne želi da učini nešto zbog čega će se pokajati ili ne želi da kaže nešto što bi vas moglo povrediti. Kada vidite da zaista ima meru, znači da možete da mu/joj verujete i da ne treba da strahujete ako izlazi bez vas.

9. Ne druži se sa varalicama

Ako dolazi iz porodice u kojoj nije bilo varanja, i u kojoj su se negovale porodične i ljudske vrednosti, velike su šanse da je i on usvojio te vrednosti i da su ga roditelji naučili šta treba u životu ceniti. Isto važi i za ljude sa kojima se druži: ako su njegovi/njeni prijatelji dobrodušni, iskreni i ne varaju svoje partnere, i vaš partner će usvojiti takve vrednosti i ponašati se na sličan način. Ne kaže se uzalud „S kim si, takav si“.

10. Nikad ne idete posvađani u krevet

Ostavljanje svađe da prenoći je veoma otrovno za odnos. Ako vas dvoje nikad ne odlazite posvađani u krevet znači da ste zreli, da se iskreno poštujete i da ste u stanju da stavite svoju vezu iznad svog ega, a takvi partneri ne varaju.

8 stvari koje treba uraditi u spavaćoj sobi da biste spasili vezu ili brak

11. Imate zavidan seksualni život

Ono šta se događa u krevetu može otkriti mnogo o vama. Ako vam je seksualni život na zavidnom nivou, pun uzbuđenja, strasti i najbitnije ljubavi nemate razloga za brigu. Ail, da li veliki seksualni apetit može da znači da je partner skloniji prevari?

12. Kritikuje vas da biste bili bolja osoba

Srećne veze nisu samo tapšanje po ramenu i odobravanje. Kvalitetne veze su one u kojima partneri teraju jedno drugo da se usavršavaju i budu najbolje verzije sebe. Ukoliko primećujete da je vaš partner kritičar sa dobrom namerom, znači da mu je stalo da budete što bolji i da želi budućnost sa vama, te da vam zato pomaže da rastete i razvijate se.

13. Njemu/njoj ne manjka samopouzdanja

Ako vaš partner nema ni najmanjeg problema sa samopouzdanjem, znači da neće uletati u afere kako bi nahranio/nahranila svoj ego. Takvoj osobi nije potrebno pet žena da bi se osećao kao alfa mužjak, niti je njoj potrebno stotinu udvarača da bi se osećala atraktivno.