Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

12 ljubavnih zapovesti za uspešnu vezu

Svi znamo da se u ljubavi zapravo ne radi o tome kako ste se upoznali i tome šta vas je spojilo, već kako ste ostali zajedno. Kada god vidite stariji par, koji i dalje deluje zaljubljeno i kao da je njihova veza potpuno sveža i posle svih tih godina, natera vas da se zapitate šta je to što je učinilo da njihova veza traje decenijama ili čak čitav život? Koja je njihova tajna? Kako da veza bude uspešna? S obzirom da stope razvoda sve više rastu, kako to da neki parovi i dalje uspevaju da opstanu, uprkos svim preprekama? Sigurno biste voleli da vam odaju tajnu uspešne veze, koja je opstala toliko dugo. Kada je ljubav u pitanju, da li vi i vaš partner imate šta je potrebno da podnesete test vremena? Sledi 12 ljubavnih zapovesti, koji su recept za uspešnu vezu.

Ljubavne zapovesti za uspešnu vezu

ljubavne zapovesti za uspesnu vezu

Bez očekivanja

Kada ste dugo u vezi, shvatićete da ćete ponekad možda morati da odustanete od sopstvenih planova i očekivanja. Ukoliko očekujete da će vaša veza uvek teći glatko, po planu i kako ste zamislili, u većini slučajeva ćete biti razočarani. Život je poznat po tome što vam poklanja najneočekivanije poklone, a kao par trebali biste biti u mogućnosti da ih maksimalno iskoristite i uživate u svemu što vam se nađe na putu, bez očekivanja, ukoliko želite uspešnu vezu.

Ne zaboravite na romantiku

Nikad nemojte jedno drugo uzimati zdravo za gotovo. Naravno, prašina se možda slegla na vašoj vezi i posle nekog vremena ste se ušuškali u udobnoj rutini. Međutim, to ne znači da udvaranje i romantika potpuno prestaju. Čak i kada ste zauzeti rutinom svakodnevice i dalje treba da odvojite malo vremena da se zaustavite i pokažete jedno drugome svoju ljubav, kako bi strast i ona iskra sa početka veze i dalje tinjale.

Iznenađujte se

Uz sve stvari koje treba svakodnevno obavljati, obaveze i rutinu, lako ćete izgubiti kontakt sa partnerom. Možda ćete se zateći da samo mehanički prolazite kroz dane i da vas više ništa ne iznenađuje, niti uzbuđuje. Ukoliko želite uspešnu vezu, pronađite način da to promenite - uložite dodatni napor da iznenadite svog partnera nečime što će mu/joj oduzeti dah, od jednostavne ljubavne poruke, do romantično ekstravagantnog odmora.

Otkrivajte nove stvari

Da bi vaša veza bila uspešna i potrajala, morate raditi nove stvari zajedno sa partnerom. Ponekad veze postanu monotone, jer parovi upadaju u rutinu iz koje kasnije ne umeju da izađu. Ne dopustite da vam komfor bude uteha. Usudite se da probate nešto novo i vratite uzbuđenje u vašu vezu, tako što ćete s vremena na vreme raditi neke nove i uzbudljive stvari zajedno.

Zaljubite se u promene

Možda ste zajedno samo nekoliko meseci, nekoliko godina ili nekoliko decenija. Bilo kako bilo, sigurno ćete videti kako vreme kroz sve to menja vašeg partnera, kao i kako je i vas promenilo. Možda ste vi ili vaš partner dobili na težini ili promenili neke svoje navike, što je sasvim normalno. Ipak, van svih fizičkih i emotivnih promena, volite svog partnera onakvim kakav jeste i zaljubite se u ono što je on ili ona danas.

Budite prisutni

Uprkos sve većoj zastupljenosti tehnologije i aplikacija koje nam odvlače pažnju od stvarnih interakcija lice u lice, pronađite vremena da pogledate svog partnera u oči. Razgovarajte jedno s drugi. Neka vam bude važno da provedete neko vreme zajedno, bez ometanja. Takođe, budite prisutni kada vaš partner deli stvari sa vama. Obavestite ga/je da ste tu, kada god zatreba.

Slušajte partnera

Nije dovoljno da ste samo fizički prisutni. Mnoge veze se slome usled nedostatka komunikacije, odnosno nedostatka iskrenog slušanja. Zbog toga se kao par morate obavezati da ćete aktivno slušati jedno drugo kada razgovarate, ukoliko želite uspešnu vezu. Takođe je poželjno osluškivati i one stvari koje se verbalno ne izgovaraju.

Napravite mesta za rast

Da biste imali uspešnu vezu, morate imati mogućnisti da rastete i napredujete kako u paru, tako i kao pojedinci, čak i ako to podrazumeva razdvajanje nekih stvari. Ponekad je jedini način da oboje napredujete, da u nekim aspektima budete nezavisni. Kada partneru verujete dovoljno da mu date prostora, dozvolićete mu da procveta kao individua.

Budite tim

Ne želite da se osećate kao da ste sami ili da vas veza u kojoj ste koči i sputava. Želite da se vaše mišljenje i želje čuju, a vaš partner se sigurno oseća isto. Da bi vaša veza trajala i bila uspešna, vaša posvećenost jedno drugome takođe znači da ste spremni da zajedno koračate kroz život, kao tim, šta god da se desi, kao ravnopravni partneri, sa zajedničkim ciljevima.

Priznajte greške

U vezi će sigurno doći do trenutaka kada ćete preterati ili nešto pogrešno reći ili uraditi. Ovo bi moglo da pokrene rasprave, ali pre nego što stvari odu u pogrešnom smeru, naučite da priznate svoje greške i učite iz njih. Da bi veza bila uspešna, ponos mora da bude na drugom mestu. Za uspešnu vezu, nikada ne dozvolite da se vaš partner oseća loše zbog greške za koju znate da možete popraviti jednim jednostavnim „Žao mi je“ ili “Izvini”.

Tražite rešenja

Definitivno će biti mnogo različitih problema koji će se pojaviti tokom vašeg zajedničkog života. Biće perioda da će neko od vas prolaziti kroz težak period, a drugi pritrčati da pomogne. Umesto da kritikujete ili krivite partnera, uvek se trudite da ponudite konstruktivne savete, koji će zapravo pomoći pri rešavanju problema. Ukoliko ne možete da ponudite rešenje, barem učinite da se vaš partner oseća bolje.

Volite sebe

Ukoliko želite da imate uspešnu vezu, koja će da traje, nikada ne zaboravite i na svoju individualnost. Volite sebe, kao što volite i svog partnera. Iako ste partneru poklonili svoje srce, uvek ostavite u njemu mesta i za sebe. Dopustite sebi istu ljubav, smeh, sreću i oproštaj koje pružate svom partneru.

Prava ljubav će uvek izdržati sve nedaće. Kada se vi i vaš partner iskreno i u potpunosti volite i poštujete, kao i trudite da radite na vašoj vezi, vaša veza će biti uspešna, uprkos svim preprekama kroz koje možda prođete. Život pred vas može staviti teške izazove, te iako ne postoji savršen recept za savršenu i uspešnu vezu, ukoliko pratite ovih 12 ljubavnih zapovesti, istrajaćete, vreme vam neće moći ništa i više se nećete pitati kako da vaša veza bude uspešna.