Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

11 kardinalnih grešaka koje čine žene u vezama

Činjenica je da se iza neuspele veze krije mnogo više od jednog razloga i problema. Ljudi se razilaze zbog više faktora i iako se ne mogu generalizovati razlozi za raspad svake veze, mogu se uočiti i izdvojiti neki od glavnih faktora koji su bili zajednički uzrok raskida mnogih veza. Ukoliko ste dama koja traži ljubav, pročitajte sledećih jedanaest grešaka koje vam stoje na putu do sreće i dajte sve od sebe da ih izbegnete kada ste u vezi.

greske koje zene


1. Ne cenite stvari koje partner čini za vas

Često dame u vezama previde naizgled sitne gestove koji se „podrazumevaju“ od džentlmena. Bilo da je to romantična večera, činjenica da vam je nekim danima lični šofer ili su to sitni pokloni kao što je čokolada, ruža ili vino, budite zahvalne na ovom džentlmenskom ponašanju. U pravu ste, niko ga nije primorao da ovo učini, i baš zato treba da cenite više od svega njegovu dobru volju što želi da vam ulepša dan. Ovo je njegov način da pokaže da mu je stalo do vas, budite zahvalne i pokažite mu da cenite svaki njegov trud, ali ne bi bilo zgoreg da ponekad uzvratite istom merom: iznenadite i vi njega omiljenim pićem, odvedite ga na omiljeno mesto ili pogledajte film koji voli, uz domaću hranu i neki lep, seksi outfit koji će mu raspaliti maštu. Svi volimo da nam ugađaju, zato nemojte biti ledena kraljica i misliti da je samo na muškarcu da čini lepe gestove.

2. Ne shvatate koliko vredite

Dijametralno suprotna greška prethodnoj jeste greška kada ne cenite sebe dovoljno i ne znate koliko vredite, te ste uvek vi ta koja trči za muškarcem dokazujući mu svoju ljubav. Da li ste konstantno zaplašene pitanjem „Šta želim u vezi?“ i izbegavate da se suočite sa odgovorom jer znate da to nije ono što vi imate sa njim? Da li vas privlače „loši“ momci, emotivno nepristupačni ili oni za koje znate da su za šeme, a ne ozbiljne veze? Ako je odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, definitivno treba da poradite na sebi i da naučite da volite sebe više, jer devojke koje jure ovakve momke ne cene sebe dovoljno, samim tim izgledaju loše, nestabilno i imaju poteškoća da pronađu partnere koji će se zadržati pored njih jer ko bi bio sa ženom koja ne ceni sebe?

3. Više uzimate nego što dajete

Recipročnost u vezi je krucijalna ukoliko želite da dostignete istinsku sreću u dvoje, što znači da morate davati isto onoliko koliko dobijate, ali i obrnuto. Ne možete očekivati od partnera da vam stalno ugađa, ukoliko i vi ne pokažete dobru volju da ga s vremena na vreme razmazite. Veza je stabilna kada oba partnera podjednako posvećuju pažnju jedno drugom i ugađaju partneru jer to žele, a ne jer znaju da će dobiti nešto zauzvrat. Sledeći put kada se naljutite što nije kupio cveće ili sklonio svoju odeću, zapitajte se da li ste vi njega nečim u poslednje vreme iznenadili i setite se da i vi imate svoje „propuste“, zato nemojte svog muškarca bespotrebno napadati već se potrudite da svojim primerom pokažete kakvo je željeno ponašanje i sigurno je da će partner primetiti i uzvratiti „uslugu“.

4. Pokušavate da ga naterate da „baci sidro“ pre vremena

Kada je pravo vreme da se deklarišete kao par i da pokažete svetu da ste u vezi? Nakon prvog sastanka, poljupca ili prvog seksa? Odgovor je da nemate prava da sami stavljate etiketu na odnos i da „obeležite“ muškarca kao svog partnera dok on sam to ne odluči. Svakome je potreban lični prostor i vreme da odluče šta je to što oni zaista žele u životu i poštujte ovu partnerovu potrebu. Požurivanje da se obelodani da ste zajedno će ga samo udaljiti od vas i načiniće da izgledate kao posesivna žena koja se plaši da će ostati sama, i zato grabi šta može. Naravno da nijedna dama ne želi da izgleda ovako, zato pustite muškarca da se sam skrasi, a kada smatrate da je vreme da se porazgovara o budućnosti veze, otvoreno razgovarajte da li je vreme da se u javnosti pokaže da ste par ili ne. Poslednje što želite jeste muškarac koji se oseća kao u kavezu: nećete biti srećni ni vi, ni on i veza će postati samo gubljenje vremena i živaca jer budućnosti nema.

10 stvari koje ćete naučiti dok se svi oko vas žene i udaju

5. Previše se oslanjate na samu sebe

Biti nezavisna, samostalna i snažna žena je veliki plus jer je uvek bolje imati samouverenu damu koja zna šta želi i kako to da dobije, umesto nesigurne devojčice koja se plaši sveta i čeka nekog ko će živeti njen život za nju, ali u svemu treba biti umeren. Dame nekada previše ponese osećaj „mogu sve sama“, da primete da time vređaju svog muškarca koji ima prirodnu ulogu zaštitnika nežnijeg pola. Kada zateknete sebe da se udaljavate od njega svaki put kad pokuša da vam pomogne, i kako ga optužujete da vas smatra nesposobnom da nešto uradite same, zastanite trenutak i udahnite duboko: to je vaš čovek, vaš muškarac koji vas voli i želi da vam pomogne. Ne, on nije borac za muška prava i ne smatra da ste jadna i nesposobna ženska osoba, već je dama koju on želi da zaštiti i pokaže joj svoju naklonost time što će joj pomoći. Zver želi damu koja je zrela i zna koliko vredi, ali isto tako želi damu koja ume da prihvati pomoć jer zna da to muškarcima prija.

6. Ne trudite se da razumete svog muškarca

Za razliku od žena, muškarcima ne treba puno da bi bili zadovoljni i srećni. Sve što im treba od veze su iskrenost, poverenje i prihvatanje onoga ko su zaista i zauzvrat će učiniti sve što je u njihovoj moći da održe osmeh na vašem lepom licu, da se osećate posebnom svaki dan i da budete uverene kako vam ništa na svetu ne može nauditi dok je on pored vas. Neke dame se upetljaju u laganje samo da bi ugodile muškarcu, pretvore se u FBI agente i proveravaju telefone, kompjutere i ostale lične uređaje ili se iz petnih žila trude da promene muškarca i oblikuju ga u ono šta njima najviše odgovara i nakon svega zaborave na jednostavne stvari koje on traži od nas, a koje za njega znače sreću i ljubav. Nikada nemojte lagati partnera samo zato što znate da bi on to voleo da čuje. Nikada nemojte odavati osećaj nepoverenja i sumnje time što ćete konstantno rovariti po njegovoj intimi i tražiti dokaze za prevaru. Prestanite sa pokušajima da ga oblikujete u nešto što on nije i pokušajte umesto toga da ga zaista razumete.

7. Više volite da stvarate dramu nego lepe uspomene

„Kraljica drame“ je termin koji se koristi za žene koje obožavaju da od običnih situacija naprave čitav šou. Muškarci su jednostavna bića, i svaka komplikacija im predstavlja veliko opterećenje i bespotrebno gubljenje vremena. Veze treba da budu utočište za oba partnera, mirna luka u kojoj će se zaboraviti na stres u toku dana, na probleme, na konflikte makar na izvesno vreme, ali će se i raditi na njima uz pomoć partnera. Ukoliko veza postane taj izvor negativnih emocija i komplikacija, naravno da će se partner udaljiti i potražiti smirenije okruženje negde drugde. Kada oduzmete osećaj sigurnosti koji partneri u kvalitetnim vezama imaju, šta ostaje da zadrži osobu u takvom odnosu? Da, svađe se događaju i to je prirodno i potrebno kako bi se razvio zajednički jezik, ali ukoliko od najmanjih sitnica pravite špansku seriju i dižete galamu, nadajući se da ćete time privući više njegove pažnje na sebe i naterati ga da obrati pažnju na vas, možda se i izvini posle svađe, znajte da će vas ostaviti posle izvesnog vremena jer niko ne želi da bude u vezi sa Kraljicom drame koja može eksplodirati bilo gde, bilo kad i obrukati i sebe, i partnera u javnosti. Ako želite da osvojite Zverku, ili želite da vaša veza traje, definitivno morate da poradite na svom temperamentu i načinu na koji rezonujete.

8. Pokušavate da ga promenite i ne prihvatate ga takvog kakav je

Nema ništa odbojnije za muškarca nego kada žena pokušava da ga promeni (ovo važi i u obrnutom slučaju, mada se ređe događa). Ništa gore od partnerke koja pokušava da ostvari svoje vizije u svom partneru i trudi se da ga oblikuje kao da je od plastelina, jer smatra da ima puno stvari koje treba „popravljati“, i kada to učini on će biti savršen.

Zašto uopšte ulaziti u vezu sa osobom koju želite da promenite? Zašto gubiti vreme ako znate da ima dosta za „popravljanje“?

Muškarci mrze ovakvo ponašanje jer pokazuje da ih žena ne poštuje i da ih smatra „robom sa greškom“, i nijedan to neće trpeti zato se fokusirajte na prihvatanje njegovih osobina takvih kakve su i nemojte ga tretirati kao svoju igračku. Nemoguće je promeniti osobu koja ne želi da se menja, stoga ukoliko smatrate da postoje neke osobine koje bi se mogle korigovati, lepo porazgovarajte o tome i predložite promene ukoliko su one nabolje i nisu korenite, ne ugrožavaju njegov integritet i ne vređaju njegovu ličnost.

Partner u zdravoj vezi uvek podržava drugog partnera, ceni njegove kvalitete i ponosi se onim ko je. Kada se nađete u vezi koja predstavlja sve suprotno gore navedenom, naravno da ćete bežati glavom bez obzira.

9. Nikada mu niste dale ideju kako bi budućnost sa vama izgledala

Početne faze dejtinga se vrte oko razloga zašto partner treba vas da odabere za vezu (i obrnuto: zašto vi njega treba da odaberete), tj. svako od nas se trudi da pokaže kako je dobar materijal za vezu i da nam treba dati šansu da se dokažemo. Problem je što ovo „dokazivanje“ da smo materijal za dugu i srećnu vezu vremenom počne da se gasi, i nađemo se uljuljkani u odnos sa osobom koju ne pokušavamo ničim da impresioniramo jer, Bože moj, sada smo zajedno i nema potrebe za dokazivanjem koliko vredim i zašto sam dobar izbor. Ova greška se odnosi na oba partnera, jer i muškarcima i ženama je potrebno da znaju da će partner biti podrška u dobru i u zlu, i da veza ima budućnost. Ako nikada niste tu da ga podržite kada ima težak dan na poslu, probleme u porodici, ili niste tu da proslavite sa njim značajan događaj, znači da će tako biti i u budućnost, a nijedna osoba ne želi da bude u vezi sa nekim kome nije stalo do stvari koje su njemu/njoj bitne.

10 razloga da ostanete zajedno

10. Nikada niste pokušali da izgradite poverenje u vezi, ili ste razlog zašto poverenja nema

Poverenje je fundament srećnih ljubavnih odnosa. Ukoliko ste vi razlog zašto u vezi nema poverenja, nije iznenađujuće što partner razmišlja da napusti vezu ili potraži drugu osobu koja će mu verovati i kojoj će moći da veruje. Kada nehotice narušite poverenje a iskreno volite partnera i želite da veza uspe, morate dati sve od sebe da partner ponovo stekne poverenje u vas. Ukoliko, s druge strane, nikada niste pokušali da date partneru do znanja da može da vam veruje i da vi njemu verujete, niste izgradili zdrav odnos, i veza će naići na poteškoće prvom prilikom. Poverenje se gradi tako što nećete ispitivati svaki put kada ide negde kad će se vratiti, šta će raditi, da li možete i vi da idete. Poverenje se gradi time što ćete dati svoju šifru od profila jer nemate šta da skrivate, i nećete se „cimati“ svaki put kada uzme vaš telefon u ruke.

11. Očekujete da partner ispuni prazninu u vašem životu

Jedna od najvećih zabluda u kojoj žene mogu biti jeste mišljenje da će partner najzad učiniti njen život kompletnim i dati njenom životu smisao koji je falio. Istina je da niko na svetu to ne može učiniti osim vas samih, i da će veza u koju ulazite sa ovim nadama imati suprotan efekat: osećaćete se još usamljenije i ispraznije nego pre. Partner u vezi treba da vas ceni, da vam pomaže da dostižete svoje ciljeve, da bude podrška i da savet, ali nikako ne treba da bude vaš „doktor“ ni psihijatar koji treba da vam pomogne da prevaziđete krizu identiteta i da sazrite.

Dame, izbegavajte ovih 11 grešaka i sigurno je da ćete izgraditi stabilnu i zdravu vezu sa svojim muškarcem, da ćete se oboje osećati prihvaćeno, voljeno i dobro u toj vezi. Problema će uvek biti, samo je pitanje kako se vi nosite sa njima. Budite razborite, zrele i odmerene i uvek na umu imajte da treba da pružite ono što i vi želite da dobijete.