Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

11 fizičkih karakteristika kojima muškarci ne mogu da odole

Svi znamo da svaki put kada primetimo da nas muškarac odmerava od glave do pete, verovatno ima seksi misli i da mu se nešto na nama sviđa. Ništa novo, zar ne? Ali danas, nauka može zaista da objasni i dokaže zašto nas muškarci stalno odmeravaju u prolazu. Izgleda da postoji specifična formula za ovo ponašanje, odnosno stvari koje instinktivno i na podsvesnom nivou privlače muške poglede. Prema naučnicima, svaki put kada muškarac odmerava ženu spolja, on zapravo primenjuje procenu reproduktivne kondicije. Muškarci su biološki dizajnirani da traže ključne karakteristike kod žena, koje ih čine privlačnima, jer ih podsvesno povezuju sa dobrim zdravljem i plodnošću. Kada muškarci primete određene fizičke karakteristike, oni podsvesno pomisle, da je ta žena „dobar materijal“ za partnera, što podsvesno ili vrlo svesno čini da ne mogu da vam odele i da vas smatraju atraktivnima. Saznajte kojih je to 11 fizičkih karakteristika kojima muškarci ne mogu da odole!

fizike karakteristike kojima muskarci ne mogu da odole zenama

Fizičke karakteristike kojima muškarci ne mogu da odole ženama

Prema podacima istraživanja do kojih su naučnici došli, sledećim fizičkim karakteristikama muškarci ne mogu da odole. Ukoliko posedujete većinu ili neke od ovih fizičkih karakteristika, muuškarci će vas svesno ili podsvesno automatski smatrati „atraktivnima“. Imate li sreće po ovom pitanju? Saznajte odmah!

Širi promer struka i bokova

Kao rezultat istraživanja na temu koje fizičke karakteristike muškarci smatraju najprivlačijim kod žena, izgleda da je odnos, odosno razmera struka i bokova od 7:10 posebno poželjna. Struk i bokovi podsvesno su povezani sa porođajem, te muškarci nesvesno ovo doživljavaju kao potvrdu da bi ti veliki kukovi bili odlični za porođaj njihovog budućeg deteta! Izgleda da široki kukovi nisu bez razloga postali popularni trend.

Visok ton glasa

Prema studijama, visoki, piskaviji glas povezuje se sa mladolikošću i označava sitno, ženstveno telo, stvari koje su obe veoma privlačne muškarcima i kojima oni ne mogu da odole. Ženstveni glasovi visokih tonova su znak evolucije na delu .

Zdrava kosa

Sjajna, gusta i duga kosa je veoma atraktivna muškarcima. To je još jedna od fizičkih karakteristika kojima muškarci ne mogu da odole jer označava zdravlje i plodnost. Srećom, ovo je vrlo lako postići redovnim posetama frizerskim salonima i uz malo nege. Neka vas ne grize savest zbog čestih feniranja - to je za budućnost ljudskog roda!

Osmeh

Odavno je očigledno da su srećni ljudi ujedno i privlačni ljudi. Ali, nauka je takođe dokazala da što su nečiji zubi belji, da će ta osoba biti svesno ili nesvesno privlačnija suprotnom polu.

Manjak šminke

Možda mislite da vas konturisanje, slojevi pudera, senki i podebljane usne čine lepšom, ali nauka se sa ovime ne bi složila. Istraživanja su pokazala da je prirodan izgled fizička karakteristika kojoj muškarci ne mogu da odole. Ispitivanja su pokazala da muškarci više vole žene koje koriste i do 40% manje kozmetike. Ali, ne treba vam nauka da biste znali da ste najlepši upravo onakvi kakvi jeste – prirodni.

Tamna kosa

Ispostavilo se da džentlmeni ne vole plavuše, kako je pokazalo istraživanje koje je uključivalo 130 muškaraca (i 112 žena) iz 2008. godine objavljeno u Skandinavskom časopisu za psihologiju. Suprotno očekivanjima, brinete su bile ocenjene pozitivnije od plavuša, rekli su istraživači. Dužina kose, s druge strane, imala je relativno slab uticaj na ocenjivanje i doživljavanje privlačnosti.

Visina

Jedna (neverovatno temeljna) analiza iz 2010. godine, koju su sproveli stručnjaci sa Univerziteta u Novom Južnom Velsu u Sidneju, pokazala je da iako su faktori poput odnosa (promera) struka i bokova i veličine grudi utiču na to kako muškarci doživljavaju žene, oni ipak ne pričaju čitavu priču. Visoke žene ocenene su kao privlačnije, ali, makar evolucijski rečeno, muškarci ne moraju nužno da vrebaju samo figure spremne za modne piste. Muškarcima uključenim u anketu više su se dopadale žene sa dužinom nogu koja je bila proporcionalna njihovoj visini, što se smatra kao glavni faktor, odnosno fizička karakteristika kojoj muškarci ne mogu da odole.

Dužina ruku

Duge noge nisu bile fizička karakteristika kojoj muškarci ne mogu da odole i koju traže, ali duge ruke, s druge strane, začuđujuće jesu. Tela viših žena, koje su imale duže ruke, bile su snažno poželjne, kako navode istraživači iz Sidneja. Obim nadlaktice takođe je igrao ulogu - očigledno je bilo da muškarce privlače žene dugih i vitkih ruku.

Velike grudi

Ovo možda nije toliko šokantno saznanje, ali velike grudi su fizička karakteristika žena kojoj muškarci izgleda ne mogu da odole. Ipak, ova atraktivnost posebno je bila poželjna u kombinaciji sa uskim strukom, što se pokazalo ispravnim u višebrojnim studijama. Među još vesti koje verovatno nikoga neće iznenaditi, studije koje prate kretanje očiju pokazale su da su muškarci prilikom odmeravanja slika žena, prvo gledali njihove grudi i struk. Muškarci jesu bolje ocenjivali žene sa većim grudima, ali je veća verovatnoća da će se ocena atraktivnosti zasnivati na rezultatima struka nego na grudima.

Celokupan utisak

U studiji iz 1997. godine objavljenoj u časopisu „Moderna Psihologija“, pokazalo se da su promenljive fizičke karakteristike, poput načina na koji žene vode računa o sebi, neguju se i njihovog stava i držanja, podjednako važne koliko i fiksne fizičke karakteristike, poput, na primer, visine. Zašto? Dokaz o negovanosti, muškarcima signalizira da ste zdrave i snažne (a samim time i dobar i poželjan reproduktivni partner).

Naravno, ne podrazumeva se da će samo žene sa ovih 10 fizičkih karakteristika biti neodoljive muškarcima. Svaka žena je individualno atraktivna na svoj način, a i ukusi su različiti – 100 ljudi, 100 ćudi. Nauka nam je pružila smernice, kako bismo znali kojim fizičkim karakteristikama, podsvesno i urođeno, muškarci ne mogu da odole, ali čitav paket je ono što vas krajnje čini dobrim izborom.

Inače, da li ste znali da se mnogi muškarci plaše atraktivnih žena? :-)