Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

10 razloga zašto ste VI krivi za prevaru, a ne partner

Da li ste nekad zapitali da li je krivica što vas partner vara možda vaša? Ako niste, ne brinite, pripadate većini ljudi koji su prošli kroz isto kroz šta ste prošli i vi. Nekada je veoma teško kriviti sebe, prirodno je da ne želimo MI biti krivi za raskid ili prevaru, i zato je naš pogled uvek uperen u nešto ili nekog drugog osim nas samih. Istina je, koliko god ona bila bolna, da ste za prevaru krivi vi, a evo i zašto.

prevara

1. Niste primetili da je partner nesrećan

Kada volimo nekog i dobro ga poznajemo, moramo biti sposobni da prepoznamo kada partner nije zadovoljan i srećan. Obično „Jel sve ok?“ nekad nije dovoljno ako partner ne oseća da zaista želite da mu pomognete i čujete šta nije u redu. Obaveza svakog partnera u vezi je da se potrudi da druga osoba bude srećna pored njega/nje, ali je isto tako obaveza da primeti kada partner prolazi kroz težak period, nesrećan je ili nesiguran u vezi sa vama. Razgovor rešava sve jer se jedino iskrenim razgovorom utvrđuju problemi i konstatuju eventualni načini da se stvar „popravi“.

2. Niste posvećivali dovoljno vremena partneru

Nekada nam se čini da provodite sasvim dovoljno vremena zajedno, ali kakvo je to vreme? Da li se sve svodi na gledanje TV-a, dok je jedno na kompjuteru, a drugo u kuhinji, ili obavlja nešto nevezano za partnera? Kvalitetno provedeno vreme je osnova kvalitetnog odnosa. Pod „kvalitetnim“ se podrazumeva vreme utrošeno na oba partnera, na zajedničko uživanje, stvaranje lepih uspomena, sticanje novih iskustava i sl. U slučajevima kada se ideja kvalitetnog vremena ne poklapa kod oba partnera, rešenje je da otkrijete šta bi partner voleo da radi kada ste zajedno. Kada pronađete šta vas čini srećnim, potrudite se da zajedničko vreme provodite podjednako ispunjavajući i vaše i partnerove želje.

3. Izbegavali ste seks

Prevare se događaju kada partner ne nalazi zadovoljenje svojih fizičkih ili emotivnih potreba unutar veze. Ukoliko namerno izbegavate seks i koristite razne izgovore, znajte da time udaljavate partnera od sebe i da on time postaje skloniji prevari. Ukoliko postoji problem zbog kog ne želite seks, otvoreno ga iznesite pred partnera i poradite na tome. Bilo da je to manjak privlačnosti, manjak samopouzdanja ili jednostavno gubitak libida, rešenje postoji ali ga nećete pronaći dok zajedno ne poradite na tome.

15 stvari o prevarama koje niste znali

4. Namerno ste „mučili“ partnera

Da, postoje partneri koji iz nekog razloga vole da zapovedaju svojim drugim polovinama, misleći da time jačaju privrženost i da je partner koji radi sve šta mu se kaže izuzetno srećan, zaljubljen i voli vas bezuslovno čim ispunjava svaki vaš zahtev, ali istina je da niko neće trpeti takvo ponašanje i da će prvom prilikom probati nešto drugačije, a kada proba videće da mu je lepše tamo gde nema diktatora koji preuveličava svaku grešku koju je on napravio.

5 osobina kod žene koje privlače uspešne muškarce

5. Kontrolišete sve

Prevelika „ljubav“ donosi i preveliku želju da se partner kontroliše. Partneri koji se trude da sve kontrolišu i žele da znaju svaki korak svog partnera nemaju dovoljno poverenja u svoju drugu polovinu, što znači da je veza osuđena na propast. Ukoliko vas je partner prevario, zapitajte se da li ste možda previše tražili da podnosi redovne raporte ili je bio pod pritiskom i u strahu od vas svaki put kada treba nešto da isplanira.

5 stvari koje treba da naučite iz prethodnih raskida

6. Niste slušali dovoljno

Najkvalitetnije veze, ne samo ljubavne, već i porodične i prijateljske, su one u kojima svi učesnici pažljivo slušaju druge osobe i daju im dobronamerne savete. Nekada to neće biti ono što druga osoba želi da čuje, ali će biti istina i sa najboljom namerom. Niko ne voli da „govori zidovima“ i ukoliko u partneru ne vidi sagovornika, osoba će potražiti to negde drugde. Seme preljube je zasađeno tog momenta kada partner više ne nalazi uživanje u razgovoru sa drugim partnerom, i počinje da traži sagovornika u drugim ljudima suprotnog pola. Dovoljno je malo seksualne privlačnosti i varnice će zapaliti dvoje i načiniti od njih preljubnike.

Osobine savršene žene - šta je to što svi muškarci traže?

7. Niste držali do svog izgleda

Veliki je broj slučajeva kada partneri prevare svoje druge polovine, iako ih vole, a to čine jer im više nisu fizički atraktivni. Svi se malo promenimo kada smo u vezi, ali ukoliko ste se ulenjili, zapostavili svoje telo, počeli nezdravo da se hranite, ugojili se ili izuzetno izmršavili, šanse su da će partner sve češće gledati druge, atraktivnije osobe. Ovde nije reč o zgodnijim ili lepšim od vas, već o vama na početku veze i u datom trenutku. Nemojte nikad zapostavljati svoj fizički izgled i radite na sebi stalno, ne zbog drugih, već zbog sebe samih, zbog ljubavi koju osećate prema sebi i poštovanja koje imate. Dame, doterajte se s vremena na vreme, naglasite svoje atribute, stavite šminku. Džentlmeni, oborite svoju damu s nogu nekom odevnom kombinacijom u kojoj vas nije dugo videla a u kojoj znate da izgledate odlično. Otiđite s vremena na vreme makar na čaj ili kafu u restoran i izgledajte reprezentativno. Ponašajte se kao da zavodite partnera svaki dan, jer svaka srećna veza podrazumeva partnere koji se zaljubljuju jedno u drugo svakim danom sve više.

Šta vas može očekivati ako ste u vezi sa nekim izvan vaše lige

8. Bili ste previše kritični

Niko ne voli kritikovanje, pogotovo ne ako dolazi od osobe koja vas navodno voli i poštuje. U srećnim vezama partneri pronalaze bolje i lepše načine da saopše jedno drugom šta im se ne dopada u ponašanju. Taj način je – razgovor i korišćenje fraza „Možda bi trebalo da...“ „Ne misliš da bi bilo bolje da...“ umesto „Ti uvek...“ „Ti nikad...“ „Mrzim kad..“ i sl. Diplomatski odabir reči nekada zaista pravi ogromnu razliku između razgovora sa pozitivnim ishodom i promenama na vidiku, i svađe koja udaljava partnere.

9. Ograničavali ste partnera

Bez obzira da li je to izlazak sa društvom, promena posla, odabir odeće. Uvek ste tu da prokomentarišete i date negativan sud, a potom da podgurnete svoje mišljenje kao ispravno. Zapitajte se da li ste uvek imali burnu reakciju kada vam partner saopšti da želi da izađe sa drugovima, tj. da ona želi da ide u šoping sa drugaricama ceo dan? Ograničavanje je znak posesivnosti i sebičnosti.

9 znakova da ste u vezi sa muškarcem a ne dečakom

10. Posesivnost i ljubomora

Blisko vezane za kontrolu i ograničavanje, posesivnost i ljubomora su tihe ubice svake veze i braka. Izraz nesigurnosti i manjka samopouzdanja, ljubomora je poput otrova koji kada se jednom uvuče u vaše srce i mozak, teško napušta organizam. Ljubomorni ispadi i scene su definitivno jedan od razloga zašto bi partner otišao drugoj, staloženijoj i racionalnijoj osobi u zagrljaj.