Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Brutalno iskreno: 3 razloga zašto žene varaju (čak i muškarce koje vole)

Do strastvene noći sa strancem nikada nije bilo lakše doći zahvaljujući tehnologiji. To podjednako važi za samce, koliko i za oženjene pojedince, zahvaljujući raznim internet stranicama, sajtovima i aplikacijama za online upoznavanje, koje su na dohvat ruke ljudima koji traže brz i povremeni seks. Ipak, uprkos rasprostranjenom verovanju, seks sa nekim novim uglavnom nije razlog zašto ljudi najčešće varaju.

zasto zene varaju

Zašto žene varaju?

I muškarci i žene varaju jer im nešto nedostaje u životu i njihovoj trenutačnoj vezi. Potreba za popunjavanjem te praznine je ono što vodi do afera i prevara - a često i do razvoda. Najnovija istraživanja nam govore da danas, muškarci i žene zalaze u preljubničke vode u podjednakoj meri, ali iz različitih razloga. Spremite se da otkrijete tri glavna razloga zašto žene varaju.

Manjak povezanosti

Primarni pokretač žena u intimnoj vezi je osećaj povezanosti sa muškarcem. Za žene je osećaj povezanosti mešavina hemijskog blaženstva, koje ujedno stvara privlačnost i intimnost. Kada se žene ne osećaju povezano sa svojim supružnikom ili partnerom, osećaj intimnosti i bliskosti bledi, te se otvara mogućnost nove veze sa nekim drugim, a ove emocionalne konekcije sa nekim drugim lako mogu dovesti do fizičkih afera. To se može dogoditi putem neke društvene mreže, sajta za upoznavanje, sa bivšim dečkom, ljubaznim kolegom ili čak intrigantnom i misterioznom nepoznatom osobom. Uobičajena pozadina je najčešće jednostavno da se stvorila emotivna konekcija između žene i treće osobe, koja je usled manjka povezanosti sa partnerom, dovela do afere. Kada ljubav i bliskost ne pronalaze kod svog partnera, moguće je da će ih svesno, ili spletom okolnosti, pronaći na drugom mestu.

Osveta

Nekima je ovo možda novo i nepoznato, ali iz naših izvora, 1 od 5 slučajeva varanja kod žena se dešava upravo zbog „izmirivanja računa“. To podrazumeva osvetu zbog partnerove afere ili prevare iz prošlosti, ili za koju se tada tek saznalo, ili možda čak i osvetu zbog nekog doživljenog lošeg iskustva ili lošeg postupanja i tretiranja od strane partnera. Mnogo žena je priznalo da su im afere bile svesne i namerne „osvete“, jer im muževi nisu dovoljno pomogali oko novorođenih beba i male dece. Druge su spomenule da je to bila osveta zbog nezadovoljstva usled lošeg tretmana i manjka pažnje i privrženosti tokom (ili čak zaboravljenog) dana zaljubljenih, njihovog rođendana ili godišnjice. Takođe, mnogo žena je varalo jer njihovi muževi nisu imali dovoljno slobodnog vremena za njih, nisu hteli da menjaju posao ili nisu dovoljno pomagali oko kuće, te su se osećale besno, isfrustrirano, zanemareno i necenjeno.

Nezadovoljavajući seks

Nije nikakva tajna da stresan, prebukiran i brz tempo života dovodi do nezadovoljavajućeg seksualnog života. Nedostatak strastvenog i ispunjavajućeg seksa, još jedan je glavni pokretač žena da varaju. Dok se muškarci najčešće žale na premalu učestalost seksa, žene se žale na njegov kvalitet. One često komentarišu nedostatak iniciranja seksa od strane njihovih partnera, sa željenom dozom strasti. Evo nekoliko primera onoga šta žene su žene navele kao nedostatke: "Želim da me spontano uzme." ; "Želim da me baci na krevet."; "Želim da bude agresivniji." Da se ne lažemo, ove izjave često uključuju mnogo živopisnije reči. Najveća greška koju muškarac može da napravi, jeste da misli da je njegova žena, koja je već neko vreme majka, izgubila želju za vrelim, strastvenim seksom. Istina je da - nije. A, većina žena, nije spremno da se skrasi u braku ili vezi bez strasti.