Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Ponaša se kao "mangup"? 7 znakova da zapravo krije emocije svojim ponašanjem

Zašto se muškarci često ponašaju kao „mangupi“? Jer je to njihov mehanizam za suočavanje sa emocijama. Maska. Muškarci imaju različit mehanizam suočavanja od žena, kada je reč o emotivnoj strani života. Žene žele da razgovaraju o svojim osećanjima, a muškarci žele da pobegnu što dalje od njih. Ovo datira hiljadama godina unazad, kada su muško-ženske uloge bile drugačije. Žene su bile kod kuće i brinule o deci, dok su muškarci bili ti koji su morali da budu jaki i ratnički nastrojeni, bez osvrtanja na emotivni plan. Vremenom, žene su postale samostalne i jake, a muškarci još nisu evoluirali u skladu sa tim. To nas dovodi do toga da kada muškarce preplavi emocija, skloni su upotrebi ovog mehanizma koji nije najdraži lepšem polu i koji često pogrešno protumače. Nema govora i razmišljanja o tome kako vaš partner pokazuje znakove da je emotivno zbunjen ili uznemiren. Sve što vi tada vidite je samo jedan „mangup“, koji vas ne razume i ponaša se nerazumno. Da bismo vam pomogli i doveli vas i vašeg partnera na istu talasnu dužinu, sledi 7 karakteristika ponašanja koji muškarci koriste kada ne znaju da upravljaju svojim emocijama.

mangup

Partijanje

Ovo vam je sigurno poznato. Kada prolazi kroz raskid, muškarac počinje da pije, izlazi i zabavlja se, kao da mu nije ništa. Ovo se često smatra time da mu nije ni najmanje stalo, i da mu je drago što se „oslobodio“, jer kako bi neko ko je povređen mogao da deluje kao da se nikad bolje nije provodio? Ipak, muškarci nisu toliko spretni sa procesovanjem emocija, pogotovo negativnih, te je ovo često samo odbrambeni mehanizam. Provod do ranih jutarnjih sati takođe može značiti: "Strašno mi nedostaje partner i ne znam šta da radim sa sobom, a zabava je jedan od načina da skrenem misli sa raskida i bola."

Deluje bezobrazno i ljuto

Nemojte im ovo nikada reći, ali kada muškarac oseti da je sateran u ćošak, ponaša se kao mačka u nevolji. Oni ispoljavaju svoj strah i uznemirenost kako znaju i umeju, a oštar jezik je prvo što koriste, u kombinaciji sa govorom tela, za koji znaju da će razljutiti partnera.

Rizične aktivnosti

Neki muškarci uključiće se u aktivnosti koje im bude adrenalin, poput nečega što možete videti na TV-u. To je nešto na šta će većina žena reagovati sa "Stvarno? To je tako glupo i nezrelo." Ipak, to je njihov način na koji pokazuju svoju muškost, pogotvo kada im je to najpotrebnije, kako bi podsetili sami sebe na svoju vrednost i popravili svoje samopouzdanje.

Previše samouverenosti

Zatim, imate grupu muškaraca koji će pokazati svoje samopouzdanje takozvanim "petao" ponašanjem. Hodaju okolo isturenih grudi i podignute glave, poput petla, kao da su osvojili svet, a svoje nesigurnosti kriju iza maske „znam sve“. Ako počnete da dovodite u pitanje njihovo znanje, postaju defanzivni i mogu pasti na drugu veštinu suočavanja koju smo prethodno pomenuli, kao što je bezobrazluk i bes. Ovo nije ništa drugo, do sakrivanje nesigurnosti, te probajte da im to ne zamerite.

Neprikladne šale

Humor je sjajno sredstvo za ublažavanje stresa, ali morate pažljivo da odaberete i poznajete svoju publiku kada počnete da zbijate šale. Muškarci koji duboko u sebi pate i povređeni su - nemaju filter. Reči kojima se koriste, kao i vicevi i šale, mogu biti nepristojni i uvredljivi, za određene ljude.

Neuobičajeno ponašanje

Svi imamo određene navike, čak i neke kojih ni sami nismo svesni. Stoga, kada vaš muškarac naprasno počne da se ponaša neuobičajeno, morate se zapitati: "Zašto? Da li ga nešto muči? Da li je ljut ili razočaran? Da li se nešto desilo?" Ukoliko je ovo slučaj, pogotovo sa nekime koga dobro poznajete, možete videti kroz odstupanja u njihovom (sada neobičnom) ponašanju da su emotivno neuravnoteženi i da kroz nešto prolaze.

Potpuno isključenje

Nekomunikativni muškarci rade svoje, bez da se osvrnu na vaša osećanja ili želje. Drugim rečima, potpuno su vas isključili i deluje vam da ih ni najmanje nije briga kako to vas boli. Da, mehanizmi suočavanja kojima se muškarci služe nisu laki za rešiti i razumeti. Kao žena, shvatila sam to, jer su nama oni prosto enigma, ali ako želite uspešnu vezu, bolje što pre započnite sa otkrivanjem odbrambenog mehanizma koji vaš partner koristi, kako biste znali da ga prepoznate. To će vam uštedeti tugu, frustraciju i pogrešnu komunikaciju, što sve može dovesti do raskida, a zauzvrat, pružiće vam odnos koji je izgrađen na razumevanju, saosećanju i jednakosti. Ne zaboravite da je komunikacija, ipak, dvosmerna ulica.