Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Ko su zapravo "kuguarke"?

Kažu da se piletina prosto „lepi za prste“. Stoga, da li je greh voleti mlađe muškarce i biti u vezi sa mlađim muškarcem od sebe? Žene kuguarke definitivno ne misle tako, ali na svom neustrašivom putu do ljubavi suočavaju se sa mnoštvom predrasuda i osuda. Ipak, izgleda da ove hrabre žene to mnogo ne pogađa. One u svojim 30-im, 40-im, pa čak i 50-im godinama odlično drže, vode računa o svom mladalačkom duhu i izgledu, sijaju od samopouzdanja, imaju iza sebe uspešne karijere, a pored sebe atraktivne, mlađe muškarce, koji ih obožavaju i u tome podržavaju. Ko su zapravo one? Nesigurne žene ili žene sigurne u sebe? Ukoliko niste do sada, saznajte ko su i šta su zaista čuvene „kuguarke“!

kuguarke

Ko su kuguarke?

"Kuguarka" je termin koji smo preuzeli iz engleskog jezika, kojim se obično definiše žena u zrelim godinama, koju prvenstveno privlače mlađi muškarci i koja ostvaruje ljubavnu vezu sa njima. Ovaj izraz se sve više odomaćio i kod nas, kako su i veze žena sa mlađim muškarcima postale sve zastupljenije i češće. Naime, ukoliko je zrelija žena romantično i seksualno zainteresovana za mlađe muškarce od sebe, onda je „kuguarka“ jedan od nadimaka koji joj se dodeljuje. Iako ne postoje tačno definisane starosne granice koje opisuju ovakve odnose, žena kuguarka obično ima 35 godina ili više, a muškarac sa kojim je, mlađi je od nje barem 8 godina. Često je ova razlika u godinama i veća, te nekada deluje da ove dame kao partnera imaju muškarca koji po starosti može da im bude i sin, što dovodi do osude u društvu. Sam izraz potiče od engleski reči „puma“ (engl. „cougar“), životinje koja napada svoj plen (u ovom slučaju - mlađeg muškarca). Neki smatraju da je ovo pogrdan epitet za ženu koja pokušava da zavede mlađeg muškarca, ali njegovo značenje varira do osnažujućeg i ponosnog, u zavisnosti od osobe koja ga nosi, a žene se sve više i snažnije bore protiv ovog stereotipa. Mi definitivno podržavamo tu borbu, jer verujemo da se ljubav javlja u svim oblicima i da ona ne zna za godine, koje su na kraju dana, samo broj.

Kuguarka - nesigurna žena ili žena koja zna šta želi?

Danas, status „kuguarke“ u društvu počinje polako, ali sigurno da se menja i prihvata. Od samog početka kada je ovaj izraz nastao, a kuguarke smatrale očajnim ženama koje traže potvrdu od mlađih muškaraca da su i dalje atraktivne, kuguarka danas predstavlja jednu uspešnu, samouverenu, ostvarenu i atraktivnu ženu, u svojim najboljim godinama. Međutim, jedina stvar koja je koči u ovakvom fenomenalnom životu je izbor muškarca. Žene kuguarke su umorne od dosadnih, monotonih veza bez strasti, hemije i romantike i muškaraca svojih godina, koji nisu u stanju da im pruže ono što traže i zaslužuju i neretko njihovu vrednost ne cene dovoljno i stavljaju u drugi plan. One, naprotiv, imaju još mnogo toga da pokažu i pruže, te žele punim plućima da uživaju u životu i ugrabe sve što im on nudi, oberučke. Zato kuguarke biraju mlađe muškarce, jer oni, osim što su fizički privlačni, što ne možemo poreći, poseduju više energije, želje i strasti za životom, mladalačkog, vedrog i avanturističkog duha i pozitivnu sliku o svetu i životu, a i te kako umeju da vrednuju kada je žena iskusnija od njih i ima čemu da ih nauči.

Dakle, kuguarke zapravo samo biraju one muškarce kojima život još uvek nije dosadio i pretvorio se u monotoniju i stereotip, bez obzira na razliku u njihovim godinama. Baš zbog svojih godina i iskustva koje dolazi uz njih, kuguarke istinski znaju šta znači uživati u životu. Preležale su sve mladalačke igrice, neiskustvo, naivnost, raskide i strahove. Sada, u svojim najboljim godinama, one odlučuju da upravljaju svojim životom, jer znaju tačno šta hoće od njega, kao i od svog partnera. Poznaju sebe bolje nego ikada, znaju šta žele, te ne gube vreme već neustrašivo koračaju ka tome, ne osvrćući se na more komentara koje to prati. Stoga, žene kuguarke su definitivno žene koje su sigurne u sebe i koje vrlo dobro znaju šta žele i koliko vrede.

Kuguarke i stereotipi društva koji ih prate

Kuguarke, odnosno žene koje se zabavljaju sa muškarcima dosta mlađima od sebe, nažalost prati mnoštvo negativnih reakcija na njihov ljubavni život i izbore, jer oni krše dugogodišnje i ustaljene uštvene norme. Na primer, u većini kultura postoji pretpostavka da muškarci cene mladost i lepotu kod svojih partnerki, dok žene kod muškaraca cene zrelost i finansijsku stabilnost. Takođe se smatra da muškarci imaju jači seksualni nagon od žena i od njih se očekuje da uspostave prvi kontakt, dok se žene ohrabruju da pasivno čekaju da ih muškarci „izaberu“ i naprave prvi korak. Kao šlag na tortu, postoji i ideja da se od starijih žena očekuje aseksualnost. Stoga, ljubavni izbori kuguarki koje dominantno biraju mlađeg muškarca od sebe, okreću sve ove društvene stereotipe i norme naopačke, te zbog toga privlače pažnju i nailaze na osude. U jednom istraživanju koje je uključivalo 59 žena „kuguarki“, rezultati su pokazali da su one imale različita iskustva sa društvenim normama, u zavisnosti od svojih godina. Na primer, starije žene su manje bile pod uticajem društvenih stereotipa o vezama sa dosta mlađim muškarcima, manje okupirane time koliko će ta veza trajati od mlađih žena i manje zabrinute oko toga da li će propustiti šansu da imaju decu ili izgube svog mlađeg partnera, kada ostare. Prema tome, ovo samo potvrđuje njihovu snagu, nezavisnost i samopouzdanje.

Dakle, ko su zaista kuguarke?

Žena koja je zakoračila u svoju četvrtu deceniju, nikako se ne može se porediti sa onom kakva je bila nekada. Danas joj ove godine predstavljaju lepotu i mudrost, a ne prepreku. Ona izgleda fantastično, da joj većina ljudi ne bi ni dala te godine, vodi računa o svom zdravlju, izgledu, neguje svoje telo i voli svaku svoju boru. Uspešna je, ima karijeru iza sebe, zna šta radi i zato zrači samopouzdanjem. Retko ćete čuti da kuguarka pati, jer ju je partner ostavio zbog mlađe žene. Čak i da do toga dođe, ona se neće povući i bolovati nad svojom sudbinom, jer i ona ima mogućnost izbora. Nekada, to je muškarac dosta mlađi od nje. I to je u redu. Zato, ona ne krije svoje godine. Kada pronađe muškarca koji može da joj parira i sa kojim uživa, godine se ne broje i ne predstavljaju nikakav faktor. Stoga, ko su ovakve žene? Pa, upravo čuvene „kuguarke“.