Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

7 znakova koji otkrivaju da je emocionalna afera u pitanju

Emocionalna afera, za razliku od fizičke afere, je mnogo opasnija po vezu i često je veoma teže uočiti. Ali, kako možete prepoznati razlike između platonskog prijateljstva i problematične emocionalne afere?

emocionalna afera

Emocionalna afera

Ukoliko niste sigurni da li vaš partner ima emocionalnu aferu i šta treba da uradite ukoliko to i otkrijete, ovih 7 znakova će vam olakšati da je prepoznate.

Vaš partner koristi više tehnologiju i društvene mreže

Ukoliko je vaš partner, odjednom više zainteresovan za društvene mreže, to može da bude znak upozorenja. Možda pre nisu bili toliko aktivni sa postavljanjem fotografija na društvenim mrežama i proveravanjem njihovog profila, a sada ih možete videti kako im je sve više mobilni telefon u rukama. Možda se dopisuju sa nekom novom osobom?

Vaš partner je postao više tajanstven

Ukoliko je vaš partner uključen u emocionalnu aferu, on postaje više tajanstven u vezi njegovog mobilnog telefona i u vezi drugih stvari. Ukoliko živite zajedno, možete primetiti i neke promene u njihovom ponašanju. Možda odjednom izlaze iz kuće ili stana kada moraju da odgovore na poziv ili brišu listu posećenih sajtova na njihovom kompjuteru.

Partner se distancirao od vas

Ukoliko vaš partner dobija pažnju i emotivnu ispunjenost od druge osobe, vrlo verovatno da će se distancirati od vas. Njihova nezainteresovanost u spavaćoj sobi, može da se objasni njihovom fantaziranju i zamišljanjem o drugoj osobi. Ništa manje, ukoliko vaš partner ima seksualni odnos sa vama, zbog toga se može osećati kao da “izdaju” drugu osobu sa kojom je emocionalna afera u toku.

Često pominju drugu osobu

Kada je jedna osoba emotivno umešana sa nekim, njihova osećanja mogu da se naglase u drugim aspektima njihovog života. Zbog toga, vaš partner često može, na primer, da citira osobu sa kojom ima emocionalnu aferu. Ili, oni mogu da često pomenu njihovo ime tokom vašeg razgovora.

Izbegavaju planiranje budućnosti sa vama

Ukoliko primetite da vaš partner izbegava razgovaranje sa vama o vašoj vezi i više ne planira mnogo toga sa vama, to je definitivno znak upozorenja da je moguća emocionalna afera u toku.

Više vas kritikuje

Ako ste primetili da je partner više ljut na vas, razlog može da bude njihov osećaj krivice zbog emocionalne afere koju imaju. Oni će početi sve više i više da vas kritikuju, jer podsvesno, oni žele sebe da opravdaju i zaštite.

Vaš osećaj vam govori da je moguća emocionalna afera u toku

Nikada nemojte potceniti moć vašeg osećaja i šta vam on govori. Vaša intuicija, uvek pokušava da vam kaže da li nešto nije u redu u vašoj vezi i zato vašu intuiciju, nemojte nikada ignorisati. Svaki osećaj koji iskusite je pokazatelj nečega. Potrebno je samo da shvatite i šta je to.

Emocionalna afera - šta uraditi ako otkrijete ili posumnjate u istu?

Ukoliko sumnjate da vaš partner ima emocionalnu aferu, najbolje što možete da uradite je da porazgovarate sa vašim partnerom, sa smirenim glasom. Pokažite da ste zabrinuti zbog nekih stvari koje su se promenile, recite im otvoreno šta osećate i šta bi želeli da oni urade po tom pitanju. Pokažite im i pružite im emotivnu podršku i intimnost.