Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

10 poruka koje sam pisala budućoj sebi kad sam bila usamljena

Nedavno sam čistila svoj telefon i u folderu među svojim beleškama pronašla gomilu poruka, odnosno mini-pisama ohrabrenja koje sam sebi pisala svih ovh godina, tokom kojih sam bila sama i usamljena. Život samca u nekim momentima može biti zabavan i vrlo oslobađajući, ali i te kako ume da bude i usamljen i depresivan. I znam da sigurno nisam jedina koja je prolazila kroz to. Ima nas još. Dok sam čitala sve poruke koje sam pisala budućoj sebi, zaključila sam da želim da ih podelim sa vama. Možda nekome pomogne, kao što je tada meni. Zapisivanje vaših misli na papir može biti vrlo oslobađajuće, čak i da ih niko osim vas ne pročita. Mogu reći i da je bilo poprilično zanimljivo kada sam sada, par godina kasnije, iščitala sve što sam tada pisala. Kao da je to pisala neka potpuno druga osoba. Stoga, savetovala bih vam da pokušate isto. Do tada, podeliću sa vama kratke delove svakog pisma koje sam pisala sebi, za koje smatram da će vas možda motivisati, inspirisati ili vam jednostavno dati do znanja da niste sami ove, ni malo lake, 2020. godine. Danas sam srećna, ispunjena i u vezi dugoj dve godine. Sledi 10 poruka koje sam pisala sebi kada sam bila sama i usamljena, što danas defitnitivno nisam, ali koje su mi pomogle u velikoj meri da prođem i kroz ono najteže.

pisma i poruke buducoj sebi

10 poruka koje sam pisala budućoj sebi

Poruke mom budućem partneru

22. Septembar 2014.

"Najdraža moja, želim da znaš da ćeš pronaći nekoga, kad-tad, ko je prošao kroz svašta i uspeo da stane na noge. Nekog jakog, ko zna da plovi kroz oluje. Baš kao i ti. Retki nađu retke. Ne gubi nadu."

4. Novembar 2016

Buduća ljubavi, užasava me pomisao da saznaš za loše stvari koje sam radila u prošlosti, za moje naivne greške i da vidiš moje telo nago. Toliko se plašim svega što može da ti se ne svidi kod mene, bez obzira na to koliko kažeš da me voliš. Bojim se da te pronađem, a onda izgubim. "

Poruke budućoj sebi

6. Maj 2015

„Jednog dana ćeš sresti čoveka iz svojih snova, mada verovatno nećeš znati da je on taj koji ti je suđen, prvog trenutka kada ga sretneš. Možda ga nećeš sresti danas, sutra, čak ni sledeće nedelje ili meseca, ali pojaviće se jednog dana. Neka te sudbina nosi, gaji ljubav i nadu u svom srcu i uskoro ćeš ga upoznati. Samo budi strpljiva i ne gubi nadu. Stpljenje, strpljenje, strpljenje."

28. Maj 2016

I dalje se suočavam sa svakim svojim strahom. Bila sam iskrena prema sebi do te mere da se slomim i plačem zbog svake učinjene greške i nepravde koja mi je naneta. Ali, to mi je trebalo. Svakodnevno meditiram da bih zaštitila pozitivne misli koje imam sada, za koje sam se borila, radim na sebi i još uvek svaki dan učim nešto novo i isceljujem se od rana i ožiljaka iz prošlosti. Ne želim da je čuvam – želim da je pustim. Da se oslobodim. Život ide dalje, kao i ja. "

24. Jul 2016

„Ne mogu da verujem da ću ovo samoj sebi reći, ali toliko sam ponosna na tebe. Put na kojem si bila bio je strm i pun prepreka, ali pogledaj se sada! Pogledaj šta konačno, korak po korak, postaješ. Iskreno, ne znam ni odakle ti ta motivacija, ali tu je, osećam je, vidim je, vuče me napred i to je sve što je važno. Nastavi tako, ne skreći sa ovog puta. Imam dobar osećaj."

Poruke mojim bivšim partnerima

12. Maj 2015

"Uništio si me tako što ste me zavlačio, bespotrebno, bez cilja, dok sam ja sve svoje zidove srušila zbog tebe. Otvorila sam ti se. Psihički i fizički. Prekršila sam toliko sopstvenih pravila zbog tebe. Nisam želela da mi bude bitan tvoj izgled, jer sam želela da dokažem da se vrednost ne meri spolja. Videla sam te iznutra, a ti si me ostavio da čistim tvoj nered, koji se nisi udostojio ni sam da pokupiš za sobom. Ne zaslužuješ me."

19. Jun 2016

„Bio si najveći bukvalista na kojeg sam naišla. Ideja o snovima bila ti je poput otrova, a ja volim da sanjam. Živim od svojih snova. Kad god bih ti pričala o svojim ciljevima i težnjama, ti bi ih odbio, obezvredio i rekao mi da bih trebala da shvatam život ozbiljnije. Da su moje želje i snovi detinjasti. Sada tek počinjem da uviđam da me nisi voleo, već si voleo svoju ideju o meni. Da si me istinski voleo, voleo bi me baš zbog toga što jesam. Ne bi želeo da me menjaš, već bi me pustio da letim, pravo ka tim svojim snovima. Ipak, neću se zadržavati na tome. Dovoljno sam vremena izgubila na razmišljanje o tebi. Nije bilo do mene. Želim da pronađem nekoga sa kim ću zaista biti ispunjena i srećna i pomirila sam se sa činjenicom da to nisi ti.“

Poruke o svom samootkriću

15. Maj 2016

"Čim uložite u sebe, više vredite samom sebi. Nastavi da ulažeš u sebe. Ne odustaj. Trudi se, čak i kada ti je jako teško, kao proteklih par nedelja. Isplatiće se, verujem u to svim svojim bićem. "

15. Jun 2015

„Mržnja će uvek gubiti na ovaj ili onaj način. Ona dolazi iz straha i povređenosti, što je slabost. Mržnja nema jasan i zdrav razum, već je povređena i plaši se. Nemoj je se držati. Pusti je. Vreme je da nastaviš dalje. Gaji ljubav, ne mržnju u sebi. Pomozi sebi."

18. April 2016

„Imam prijatelje koje iskreno volim. Godinama sam se u životu borio sa prijateljstvom. Nisam umela da budem pravi prijatelj, niti da pronađem prave prijatelje, jer nisam bila iskrena prema sebi. Danas sam okružena ljudima koji su ambiciozni i topli. Kreativni. Pravi prijatelji. Uspela si. Oslobodila si se okova i krenula putem kojim treba da ideš. Mislim da će uskoro na isti način da stigne i sve ostalo što si oduvek priželjkivala. "